Is elektrisch poetsen beter dan manueel poetsen?

Elektrisch poetsen is, met bij correct gebruik, doeltreffender dan handmatig (‘manueel’) borstelen. Vooral ter hoogte van de tandvleesrand en de ruimte tussen de tanden is het resultaat vaak beter.

Voordelen van de elektrische tandenborstel
• De elektrische tandenborstel maakt de juiste poetsbeweging voor u. Daardoor kunt u zich volledig concentreren op het goed plaatsen van de borstelkop.

• De borstelkop is klein. Daardoor komt u makkelijker op de moeilijk bereikbare plaatsen in uw mond. Als u de elektrische borstel op de juiste manier gebruikt, verwijdert u meer tandplak op en tussen uw tanden en kiezen en langs de rand van het tandvlees dan met een gewone tandenborstel.

• De elektrische borstel maakt snellere en verschillende borstelbewegingen en reinigt daarom in dezelfde tijd het gebit beter dan een handtandenborstel.

• Elektrisch poetsen gaat gemakkelijk en is minder vermoeiend. Hierdoor neemt u waarschijnlijk meer tijd om te poetsen. Timers helpen daarbij.

• Elektrisch poetsen is ook geschikt voor mensen die moeite hebben om hun gebit goed te poetsen, bijvoorbeeld mensen met reuma, kokhalsneigingen of stoornissen in de fijne motoriek.

• Zodra kinderen een tandenborstel kunnen vasthouden, kunnen ze ook elektrisch poetsen. Het kan bijdragen aan de motivatie om het gebit goed te verzorgen. Met de elektrische tandenborstel kunnen ouders makkelijk en goed napoetsen. Begeleid uw kind bij het tandenpoetsen totdat het tien jaar oud is. Dit geldt zowel voor elektrische als gewone tandenborstels.

• Tijdens het poetsen wordt er op een handtandenborstel gemiddeld 100 gram meer druk uitgeoefend dan op een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel helpt om beschadiging van het tandvlees te voorkomen. Ook bestaan er elektrische tandenborstels die waarschuwen wanneer er met teveel druk wordt gepoetst.